Monday, December 31, 2012

Drama Hidup

  Assalamualaikum kalian yang manis macam sayor kailan :') lama juga aku tak mengadap laman maya aku ni. Haihhhhh

  Aku ada drama kau kena dengar.

  Harry seorang jejaka hamsome. Tinggal pula di kota sempadan kota singapura. Okay. Macam ni. Harry ada juga kenal awek2 cun kat kota dia tu. Namun haha semua tak kekal lama. Paling lama 8bulan pada umur harry 15 tahun. Kasihan la dia.
Hamsome tapi awek berapa kerat. Melalui penyelidikan. Harry ni seorang yang jual mahal di pasar lelong. Kau faham kan ? Ego jangan cakap. Lagi tinggi ego dia dari rambut landak kau. Lantaran itu awek yang ada cuma. Dahhh tokseh kiraa ! Malu harry

  Harry berkawan dengan seorang gadis berketurunan siam dan kelantan. Pakai spek mata petak tak sama sisi. Gadis tu pendek pada paras bahu harry je. Pekenalan mula di laman sosial "f" pada hujung tahun 2010. Terjumpanya akaun gadis itu. Apabila rakanya mengakses akaun gadis itu di siber kafe. Kata harry "cantik doww pis. Buka cepat profile dia" pis pun buka. Harry ngomel pulak "sial la da ad balak minah ni" sugul mukanya macam armadillo.

  pulanglah harry ke rumah ibu abahnya. Pada waktu itu dia baru lepas direject oleh buah hati intan payungnya. Memang frust melutut dia. Kembali ! Setelah add gadis siam tu. K nama gadis tu fair. Haha fair & lovely bro. Fair pun confirm permohonan harry di "f" untuk menjadi kawanya. Zaman tu musim chat wall-to-wall. Kalau kau main "f" 24/7 kau faham. Memang peramah fair ni. Harry mula suka sama fair. Pada masa itu fair dah ada ehemmmm2. Batal la niat harry yang murni harmoni itu. Harapan harry ronyok dan koyak.

  Pada pertengahan tahun 2011 harry punyai kekasih hati. Namun yang demikian terbelah di tengah lautan pasifik pada pehujung tahun 2011. See ? Berapa bulan je.

  Masuk pula tahun 2012. Tahun yang macam sinema box office cerita cinta twilligt. Harry pula keseorangan kembali. Dia pun stalk fair. Takot2 ada jawatan kosong. Haha tak silap aku fair tengah kosong. Kcun ! Harry mula mendekati fair. Dan tarikh ulangtahun perkenalan harry dengan fair ialah 20/2/2012. Kemain sengih siput babi si harry. Tibanya 20hb harry akan membuat ucapan rasmi. 21/3/2012 hari paling bersejarah selain mendapat keputusan spm yang agak baik. Harry juga dapat bertentang mata dengan fair yang memakai cermin mata rabun. Huhhhh mengelabah harry

  Okay masuk plot twilight. Pada waktu yang sama. Ada juga jejaka comel suka pada fair. K jadi 3 segi bukan ? Harry tak fikir langsung hal itu. Yang penting harry nak juga memenangi hati fair. Dia cuba cuba cuba. Bammmmmm ! Jejaka comel itu cuba buat halangan supaya harry dan fair tidak dapat bersama. Harry mula hilang kawalan dengan drastik. Harry cuma nak tengok fair bahagia. Tak kira apa cara sekalipun. Janji bahagia macam orang kaya. Harry ditekan dipicit didera dipaksarela perasaanya.

  Harry telah bikin plan yang agak bodoh. Iatu membuat fair benci padanya. Tak apa harry redha. Asalkan fair bahagia dengan jejaka comel tu. Sumpah bukan senang nak lupakan fair 'kata harry' caranya iatu.............. To be continue

No comments:

Post a Comment